• Dianne Vreman

Bramentaart

Bijgewerkt op: 21 aug.


In onze tuin staan een aantal bramenstruiken. Door de droogte zijn deze zomer de bramen niet zo mooi als andere jaren. De meeste zijn veel te klein en hard en niet te eten. Jammer.


Ik moest een bakje bramen kopen om een bramentaart te kunnen maken.

Ik heb voor de stevigheid van de taart een gesneden appel onder de bramen gelegd.


Het recept van de appelbramentaart is niet moeilijk. Hij mag er best een beetje slordig (rustiek) uit zien.


Ingrediënten:

1 ei

250 gram bloem (gezeefd)

100 gram suiker

100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur

1 handappel

rond 300 gram gewassen bramen (of ander fruit)


Werkwijze:

Splits het ei. De eidooier gaat in de beslagkom, het eiwit bewaar je voor later.

Meng met een mixer in de beslagkom bij het ei: de bloem, de suiker, de boter en een snufje zout.


Meng met de hand de deeg tot een bol en laat het een half uur rusten in de plastic folie in de koelkast.


Schil de appel en snij ze in dunne plakjes. Verwarm de over voor tot 200 graden. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer een halve centimeter dik. Leg in het midden de schijfjes appel. Leg de bramen er boven op. Vouw de randen van het deeg naar binnen.


Bestrijk het deeg met het eiwit.


Bak de taart in 35 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen. Houd lekkerbekken uit de buurt anders is het zo weg.




11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven