• Dianne Vreman

Groene Pizza



Ik vind pizza's soms wel lekker, soms niet, maar mijn zelfgemaakte pizza's?

WOW, wat lekker. Logisch natuurlijk, want ik doe alleen de ingrediënten erop die ik het allerlekkerst vind, maar het is wel fijn om er zo rond voor uit te komen. En het is geen woordgrap, want de pizza's zijn een beetje ovaal.


Zoals gebruikelijk vind je hier alleen makkelijke recepten zonder veel gedoe. Zelf pizzabodems maken is veel gedoe, want die liggen ook in de winkel.


Ingrediënten voor twee pizza's

2 kant en klare pizzabodems met tomatensaus

400 gram verse spinazie

2 courgettes

een bos bosuitjes

4 tenen knoflook

gedroogde tomaatjes op olie, ongeveer 300 gram

zwarte olijven

zout en peper

verse basilicum


Werkwijze

Maak de deegbodems een beetje groter in de lengte en de breedte door ze met de deegroller uit te rollen. Let op dat ze nog wel in de oven passen. Laat ze op het bakpapier liggen.

Snijd de courgettes in dunne plakken en beleg de bodems ermee. Bedek de courgettes met de spinazie.

Snij de bosuitjes in smalle reepjes, snipper de knoflook, snijd de tomaatjes in kleinere stukjes en ontpit de olijven. Meng in een kom de bosuitjes, knoflook, tomaatjes en olijven.

Verdeel dit mengsel over de pizza's.

Bak de pizza's 15 minuten (of iets langer, afhankelijk van je oven) op 150 graden.


Als de pizza's gaar uit de oven komen, strooi er dan een beetje zout en veel peper over. Bestrooi ruim met basilicum. Enjoy!




10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bramentaart