• Dianne Vreman

Handen vertellen verhalen

Bijgewerkt op: 9 feb.


Een food foto toont natuurlijk het eten op zijn allerbest. En wel het liefst zó likkebaardend lekker dat je het eten zo van de foto wilt pakken.

Maar een foto kan ook een verhaal vertellen. Daarmee probeer je een foto wat meer context mee te geven. Je kunt bijvoorbeeld laten zien hoe groente geoogst wordt, hoe het bereid wordt in de keuken. En waar en met wie het gegeten wordt aan tafel. Dat maakt de foto geloofwaardiger en het eten aantrekkelijker.


Een eenvoudige manier om een foto tot leven te brengen zijn een (of twee) paar handen. . De foto als stilstaand beeld gaat meer leven. Gelukkig wilden deze lieve mensen mij helpen met hun handen. Als dank gaf ik hun een heerlijk zondags ontbijt.


Deze onderste foto met mobiel heb ik nog even gemaakt, gewoon omdat het leuk is. En het vertelt natuurlijk ook een verhaal. Onder in beeld zie je het witte vlak dat ik daar heb geplaatst. Dit reflecteert het licht op de ontbijttafel. Ik plaatste het tegenover het daglicht uit het raam.


Het valt me op dat de foto op het beeldschermpje van de mobiel zo superscherp is. Daarom vind ik het zo leuk geworden. Fijn! Ga ik vaker doen.4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven