• Dianne Vreman

Hartige taart met courgette

Bijgewerkt op: 21 jan.


Ik was op zoek naar een hartige taart die ook mooi is om te fotograferen. Veel hartige taarten zijn wel heel lekker maar ze zien er uit als een bruine brei.

Ik vond een fijn simpel recept van een hartige taart die heel lekker is en er ook nog eens mooi uitziet. Ik zal het recept delen. Het komt van ah.nl.


Ingrediënten

4 sjalotten 2 tenen knoflook

1 citroen

2 courgettes

4 takjes verse tijm

15 g verse platte peterselie

3 el milde olijfolie

200 g diepvries tuinerwten

240 g haver fraîche

200 g hummus naturel

3 el paneermeel

270 g vers bladerdeeg

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalotten in dunne ringen en de knoflook fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd met een kaasschaaf de courgettes in lange, brede linten. Ris de blaadjes van de takjes tijm en peterselie. Snijd de peterselie fijn.

Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 6 min. op laag vuur. Schep de tuinerwten erdoor en warm 1 min. mee. Meng de helft van de haver fraîche door de tuinerwten en sjalotten en breng op smaak met peper en zout. Doe de hummus, de helft van de peterselie, paneermeel en het citroenrasp erbij. Pureer dit met de staafmixer tot een glad mengsel.

Bekleed ondertussen de springvorm losjes met het bladerdeeg, houd daarbij een opstaande rand van ca. 3 cm. Snijd het overtollige bladerdeeg weg. Prik met een vorm gaatjes in de bodem en bestrooi met de rest van het paneermeel.

Verdeel de tuinerwtenvulling over het bladerdeeg en leg de courgettelinten er in een spiraalvorm op. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper, tijm en eventueel zout.

Bak de taart in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat de taart 15 min. afkoelen in de vorm. Meng de rest van de haver fraîche met de rest van de peterselie en serveer bij de taart.



11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bramentaart