• Dianne Vreman

Kaneelchilisiroop


Simpele recepten met weinig ingrediënten, daar hou ik van.


Daarom deel ik dit recept van deliciousmagazine.nl. Het is lekker over ijs, slagroom en feestelijke toetjes.


Het kan zelfs in de koffie, als je van koffiespecials met smaakjes houdt.


Ik ben gek op deze combinatie van pittig en zoet.

Ingrediënten:

(voor ca. 225 ml)


150 gram suiker 1 kaneelstokje 1 verse chilipeper, ingeprikt


Werkwijze: Smelt de suiker in een pan met dikke bodem tot deze lichtbruin kleurt. Schenk er 400 ml water bij en voeg het kaneelstokje en de chilipeper toe.

Laat het mengsel inkoken tot een lichte siroop. Vis het kaneelstokje en de chilipeper uit de siroop.


Schenk de warme siroop in een schoon, goed afsluitbaar (weck)flesje. Laat de siroop verder afkoelen en bewaar op een koele donkere plek, buiten de koelkast.

En klaar!

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bramentaart