• Dianne Vreman

Kunstwerk Morandi als inspiratie

Bijgewerkt op: 26 mrt.

Ik zat rond te kijken in foodfoto's van een aantal jaren geleden. Bij de foto's van februari 2015 om precies te zijn. Ik zag hoe ik mij heb laten inspireren door een werk van Giorgio Morandi. Wat ik allemaal prachtig vind trouwens.

Ik was het vergeten, maar het is eigenlijk wel heel leuk om je zo te laten inspireren. Ik heb de drie verschillende vormen dicht bij elkaar gezet, zoals op het kunstwerk. Zelf zet ik altijd alles uit elkaar, maar het is echt goed om eens een keer iets anders te doen. En zomaar uit het niets iets anders doen is lastig. Vaak heb je niet eens door wat je altijd op dezelfde manier doet. En dat geldt niet alleen voor foodfotografie toch?


Nu is het bij het werk van Morandi natuurlijk wel anders omdat het stillevens zijn, net als foodfotografie. Je kunt ook potjes, vaasjes en pannetjes pakken en het net zo neer zetten. Maar het is voor mij juist de uitdaging om niet te kopiëren, maar om te laten inspireren.


Bij een kunstwerk dat over een heel ander onderwerp gaat, ga je meer kijken naar vormen en kleuren. Ik krijg alweer nieuwe ideeën.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven