• Dianne Vreman

Meringue met sinaasappelcurd

Bijgewerkt op: 21 apr.Ik deed soms mee met de uitdaging van Mylucie op instagram om een bepaald gerecht te fotograferen. Van #onlyoneegg tot #onlyonetoast. Elke maand was er een nieuwe challenge. Ik geloof niet dat het nog bestaat, maar misschien zijn er wel andere foodfotografie uitdagingen te vinden.


Voor januari is dat #onlyonemeringue. Ik kreeg het idee om een Eton Mess in een glas te maken. Dat kun je natuurlijk niet kopen, dat moest ik zelf maken.


De meringue vond ik al een hele uitdaging om te maken. Eieren splitsen is echt een Angstgegner voor mij. Niet alleen is het lastig om de dooier te scheiden van het eiwit. Ook om überhaupt het ei te scheiden van de eierschaal is al bijna onmogelijk voor mij.


Het is toch min of meer gelukt. Ik heb me daarna een ongeluk gemixt om er een substantie van te maken dat pieken trekt. Dat deed het niet, maar ik heb het toch maar in de oven gedaan.

Ik was wel heel erg blij verrast om te zien dat er toch een krokante smakelijk meringue uit tevoorschijn kwam. Daar kon ik verder mee.


De volgende stap was sinaasappel curd. Ik kon natuurlijk ook gewoon lemon curd maken (of kopen), maar sinaasappel is minder zuur en het heeft een prachtige geeloranje kleur.

Het is makkelijk te maken met behulp van Laurasbakery. De link brengt je direct naar het recept.


De glazen heb ik in laagjes gevuld met brokjes meringue, ongezoete kwark en sinaasappelcurd. Anders zou het wel een heel zoet nagerechtje worden.


Het zijn dus eigenlijk glazen gevuld met Eton Mess. Wat granaatappelpitjes erop en fotograferen maar.


Wat er wel lukte: ik heb eindelijk gefotografeerd in de manuele stand. Hoera! Weer een stapje verder op het hobbelige bochtige pad van de foodfotografie. Je ziet het van de foto's niet af natuurlijk, maar ik ben er wel blij mee.


We hebben ze daarna natuurlijk ook geproefd. Het was echt heel lekker. Ik vind het een goed idee om er gewoon kwark bij te doen in plaats van room. Nu is het niet zo zwaar en zoet.14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bramentaart