• Dianne Vreman

Salades fotograferen

Bijgewerkt op: 11 feb.


Er is nog zoveel wat je kunt leren bij foodfotografie en ook bij foodstyling. Ieder gerecht heeft zijn eigen uitdagingen. Deze keer was het een salade.


Ik volg met veel plezier de online cursus Advanced Foodphotography van Lucie Beck. Als oefenopdracht moest ik een salade fotograferen en oefenen met verschillende achtergronden.


Ik ben er lekker druk mee geweest. Zowel met het samenstellen van een smakelijk salade (die we ook echt opeten), als het fotograferen en bewerken. Er is zo een halve dag weg.

Omdat het januari is koos ik voor een gevulde wintersalade. De pistaches zitten in de dressing. De schaal waarin ik de salade heb gemaakt heb ik gekozen omdat hij plat is. Je kunt alle ingrediënten van de salade dus goed zien. Hij bleek ook heel groot te zijn voor op een foto. Er was bijna geen ruimte meer voor wat 'lege ruimte' rondom de schaal. Daarom heb ik de salade half op de foto gezet. Je kunt dan de salade nog steeds goed zien, maar de foto wordt wat rustiger.


De foto hierboven vond ik de beste van alle foto's.

Ik heb nou alweer zin om het volgende gerecht te fotograferen.



6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven