• Dianne Vreman

Spoilers achteraf

Bijgewerkt op: 6 feb.


Ik heb getwijfeld of ik de middelste foto in deze reeks wel toe zou voegen. Ik vind het leuk om te laten zien waar ik mijn foto's (meestal) maak.


Het is een kleine kamer waar ik werk. Meestal moet er eerst een stoel of een tafel uit de kamer en op de gang, voordat ik ruimte heb om een ondergrond en achtergronden in de weer te gaan (daarover schrijf ik ook nog wel eens wat).


Maar eigenlijk is het verhaal van de foodfoto is meteen bedorven. Het is een spoiler achteraf.


Zo vind ik het ook niet leuk als na de aftiteling van de film de real life versprekingen en slappe lach van de acteurs in beeld komen.


Het doorbreekt de illusie en het verhaal. Ik had liever het verhaal vastgehouden in mijn gedachten. Als het een goede film is kan je er nog lang af en toe aan denk


Ik hoop juist de verhalende aandacht te trekken met mijn foodfoto's. Ik wil dat de aantrekkelijkheid van het eten eruit springt. De omgeving van de foto moet je laten denken dat je op een tafel kijkt, waar net de verse soep op een plankje is gezet.


Je hoeft niet meteen te denken: hoe zou die foto gemaakt zijn?

Dus geen 'the making of' foto's meer? Hmm, tóch wel.


Ik geef graag een kijkje achter de schermen van wat ik het liefste doe. Die kamer is mijn happy place.


Dat zal vast ook gelden voor de acteurs die hun versprekingen en grappen in real life laten zien, vast ook zo voelen. En een spoiler achteraf is toch altijd minder erg dan een spoiler vooraf.18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven