• Dianne Vreman

Vlierbloesemtaart



Ik vind de geur van vlierbloesem echt heerlijk. En de smaak van vlierbloesem ook. Je kunt de smaak en geur van bloesem makkelijk overbrengen in vloeistoffen door de rijpe bloemen erin te weken.


Hierbij een recept voor vlierbloesemtaart.


Ingrediënten

Voor de taart:

Een pak biscuittaart van dr. Oetker

(en daarbij heb je 5 eieren en wat water nodig)

Voor de vulling:

500 ml slagroom

500 ml mascarpone

suiker of stevia

vlierbloesemsiroop

Optioneel:

vlierbloesem om te weken, bewaar mooie bloemen voor de versiering


Werkwijze


1. Week vlierbloesem in de vloeibare slagroom.

2. Maak de biscuitdeeg volgens de verpakking. Laat de biscuittaart goed afkoelen. Snijd de biscuittaart in drie delen gelijke lagen.

3. Haal de vlierbloesem uit de slagroom, zeef de slagroom zo nodig (als je geen grote bloemetjes in de taartvulling wilt).

4. Mix de mascarpone met de slagroom en de suiker of stevia met een mixer. Eerst een minuutje langzaam om doe te mengen, dan langer op de hoogste stand om het mengsel stijf te kloppen.

5. Besprenkel de onderste en middelste biscuit laag met vlierbloesemsiroop.

6. Besmeer de onderste laag met een derde de mascarpone-slagroom, leg de middelste laag erop, besmeer die ook met een derde mascarpone-slagroom en leg de bovenste laag erop. Besmeer de bovenkant met de rest van de slagroom.

7. Versier de rand met vlierbloesem.

8. Vergeet niet een foto te maken van de taart.




15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bramentaart